Čokoládové dortíky s pomeranči

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
6 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na korpus ušleháme žloutky do pěny, postupně zašleháváme olej. Bílky s cukrem ušleháme do pevné pěny. Bílkovou a žloutkovou pěnu opatrně spojíme. Do směsi po částech vmícháme mouku s kakaem. Na závěr přimícháme čokoládu, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni.
  • 2
    Hmotu na korpus rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme zhruba 15 minut.
  • 3
    Z upečeného těsta formičkami vykrajujeme dortíky, které necháme ve formičkách. Na korpusy vrstvíme pomerančový krém střídavě s čokoládovými plátky. Dortíky necháme vychladit a zdobíme dílky pomeranče a čokoládovými hoblinami.
  • 4
    Krém připravíme svařením pomerančového džusu s cukrem. Do džusu vlijeme rozšlehané žloutky, krátce povaříme a přecedíme do mísy. Do směsi zašleháme nabobtnalou želatinu a necháme vychladnout. Poté zamícháme šlehačku, kterou jsme ušlehali dotuha.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.