Čokoládové dortíky s pomeranči
45 min.
Ingredience
- Na korpus
- 60gramůCukr krupice
- 110gramůVaječný bílek slepičí
- 4gramyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůOlej rostlinný
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůČokoláda hořká
- 40gramůKakao - prášek
- Na krém
- 1litrDžus pomerančový
- 60gramůCukr krupice
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 5gramůŽelatina
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Na ozdobu
- 200gramůPomeranče
- 100gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
6 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Na korpus ušleháme žloutky do pěny, postupně zašleháváme olej. Bílky s cukrem ušleháme do pevné pěny. Bílkovou a žloutkovou pěnu opatrně spojíme. Do směsi po částech vmícháme mouku s kakaem. Na závěr přimícháme čokoládu, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni.
- 2Hmotu na korpus rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme zhruba 15 minut.
- 3Z upečeného těsta formičkami vykrajujeme dortíky, které necháme ve formičkách. Na korpusy vrstvíme pomerančový krém střídavě s čokoládovými plátky. Dortíky necháme vychladit a zdobíme dílky pomeranče a čokoládovými hoblinami.
- 4Krém připravíme svařením pomerančového džusu s cukrem. Do džusu vlijeme rozšlehané žloutky, krátce povaříme a přecedíme do mísy. Do směsi zašleháme nabobtnalou želatinu a necháme vychladnout. Poté zamícháme šlehačku, kterou jsme ušlehali dotuha.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.