Čokoládové fondue s exotickým ovocem
25 min.
Ingredience
- 200gramůČokoláda mléčná
- 200gramůČokoláda hořká
- 15gramůCukr vanilka
- 1kusBanány
- 50gramůAnanas
- 2kusyKiwi
- 200gramůJahody zahradní
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
52 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
10 g
Cukr
67 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme smetanu. Čokoládu nakrájíme na kousky a zvolna ji ve smetaně rozpustíme. Mícháme a přidáme vanilkový cukr. Horké uchováme.
- 2Banán a jablko oloupeme. Banán nakrájíme na silné plátky. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na dílky. Banán a jablko ihned pokapeme citronovou šťávou.
- 3Plátky ananasu nakrájíme na kousky velikosti sousta. Jahody opláchneme, necháme okapat, zbavíme stopek. Kiwi nakrájíme na kousky.
- 4Ovoce úhledně upravíme na talíře a podáváme s rozpuštěnou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.