Čokoládové italské lanýže

10 min.
Evropa

Ingredience

    • 175gramůČokoláda hořká
    • 2lžíceLikér mandlový - Amaretto
    • 40gramůMáslo čerstvé
    • 50gramůCukr moučkový
    • 50gramůMandle mleté
    • 50gramůČokoláda mléčná
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce umístěné nad pánví s horkou vodou rozpustíme tmavou čokoládu s likérem. Mícháme, aby se vše spojilo. Přidáme máslo, vmícháme cukr a mleté mandle.
  • 2
    Směs necháme vychladit v lednici a potom uděláme ze směsi 24 koulí.
  • 3
    Nastrouháme čokoládu a koule v ní obalíme.
  • 4
    Koule necháme vychladit a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.