Čokoládové karamely

160 min.
Francie

Ingredience

    • 200gramůČokoláda hořká
    • 250gramůCukr moučkový
    • 100mililitrůMed včelí
    • 40mililitrůOlej stolní
    • 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
29 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
3 g
Cukr
84 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu nastrouháme. Smetanu uvedeme k varu, smícháme s čokoládou, cukrem a medem. Za stálého míchání opět uvedeme k varu. Při 115 °C ztlumíme výkon a vaříme dál. Při 125 °C přendáme hrnec do vodní lázně.
  • 2
    Mramorovou desku potřeme olejem, ze čtyř kovových latěk vytvoříme čtverec 15x15 cm velký a taktéž je potřeme olejem. Hmotu nalijeme do formy a necháme 120 minut zcela vychladnout. Ztuhlou hmotu pokrájíme na kousky 2,5x2,5 cm velké a zabalíme je do celofánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.