Čokoládové košíčky s kandovaným ovocem
55 min.
Ingredience
- 400gramůMed včelí
- 250gramůCukr třtinový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceKakao
- 125gramůKandované ovoce
- 1lžičkaKoření perníkové
- 4centilitryRum
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 125gramůBrusinky sušené
- 1lžíceCitronová kůra
- Poleva
- 200gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
2 g
Cukr
66 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku rozpustíme med s cukrem a máslem. Promícháme a necháme vychladnout.
- 2V misce smícháme vejce, kandované ovoce, kakao, rum, perníkové koření, mouku, kypřící prášek do pečiva, citronovou kůru a sušené brusinky. Vymícháme hladké těsto.
- 3Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Připravíme pečící papírové košíčky. Do každého košíčky vložíme trochu těsta a pokládáme je na plech. Pečeme asi 30 minut, po upečení necháme košíčky vychladnout.
- 4Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu a povrch košíčků poléváme. Necháme ztuhnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.