Čokoládové košíčky s marcipánem

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 125gramůMáslo čerstvé
    • 120gramůCukr krupice
    • 2kusyCukr vanilka
    • 50gramůČokoláda hořká
    • 150gramůMouka polohrubá
    • 25gramůSolamyl
    • 20gramůKakao - prášek
    • 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 2lžíceMarmeláda meruňková
    • 100gramůMarcipánová hmota surová
    • 1kusPoleva čokoládová
    • 2kusyVejce slepičí
    • 0,25lžičkaTresť mandlová
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla, cukru, vanilkového cukru, mandlové tresti a vajec utřeme hustý krém. Vmícháme mouku s práškem do pečiva, kakao a solamyl a nakonec přidáme několik hoblinek čokolády.
  • 2
    Těsto rozdělíme do vymaštěných formiček a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Vyjmeme z trouby, vyklopíme a necháme vychladnout.
  • 3
    Upečené bábovičky vodorovně překrojíme a spodní díl tence potřeme marmeládou. Marcipán vyválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj kolečka o velikosti pusinek. Kolečka položíme na marmeládu a přiklopíme horním dílem. Bábovičky posadíme do papírových košíčků.
  • 4
    Čokoládovou polevu rozpustíme a pomocí sáčku spirálovitě nastříkáme na bábovičky. Necháme ztuhnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.