Čokoládové kostky
70 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 20gramůMouka polohrubá
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
41 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Menší hranatou zapékací formu vytřeme máslem.
- 2Čokoládu nasekáme na menší kousky a ve vodní lázni rozehřejeme.
- 3Zbytek másla rozpustíme a odstavíme stranou.
- 4Vejce smícháme s 150 g cukru, 100 g mouky a vypracujeme hladké těsto. Rozpuštěné máslo vmícháme do roztavené čokolády a směs nalijeme k těstu. Dobře rozmícháme a nalijeme do moukou vysypané formy na pečení. Pečeme 30 minut při 160°C.
- 5Upečený koláč necháme 10 minut chladnout, poté vyklopíme na vlhkou utěrku a necháme vystydnout, poté teprve naporcujeme na kostky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.