Čokoládové kostky

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
41 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší hranatou zapékací formu vytřeme máslem.
  • 2
    Čokoládu nasekáme na menší kousky a ve vodní lázni rozehřejeme.
  • 3
    Zbytek másla rozpustíme a odstavíme stranou.
  • 4
    Vejce smícháme s 150 g cukru, 100 g mouky a vypracujeme hladké těsto. Rozpuštěné máslo vmícháme do roztavené čokolády a směs nalijeme k těstu. Dobře rozmícháme a nalijeme do moukou vysypané formy na pečení. Pečeme 30 minut při 160°C.
  • 5
    Upečený koláč necháme 10 minut chladnout, poté vyklopíme na vlhkou utěrku a necháme vystydnout, poté teprve naporcujeme na kostky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.