Čokoládové koule

27 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Obě čokolády, každou zvlášť, rozpustíme ve vodní lázni a odložíme stranou.
  • 2
    Našleháme cukr, máslo a vejce, přidáme prosátou mouku.
  • 3
    Vzniklé těsto rozpůlíme na dva díly, ke každému přidáme jednu rozpuštěnou čokoládu.
  • 4
    Když máme těsta smíchaná, necháme je na 30 minut ztuhnout v chladničce.
  • 5
    Předehřejeme troubu na 190 °C a plech na pečení vymažeme tukem.
  • 6
    Z těst lžící vykrajujeme hroudy, ty pak v ruce vytvarujeme do koulí, které pokládáme na připravený plech.
  • 7
    Pečeme 12 minut. Když jsou koule hotové, stačí je poprášit moučkovým cukrem a můžeme servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.