Čokoládové medailonky

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Alobalem, nebo pečicím papírem vyložíme plech. Na kousky velikosti pistácií a brusinek nakrájíme kandovanou pomerančovou kůru. Z tmavé, nebo mléčné rozehřáté temperované čokolády na plechu vytvoříme lžící hromádku, kterou opatrně zploštíme na kolečko o průměru 3,5 - 4 cm. Stejně utvoříme ještě dvě kolečka a pak všechna tři pečlivě a úhledně ozdobíme praženými solenými pistáciemi, kandovanou pomerančovou kůrou a sušenými brusinkami. Na jedno čokoládové kolečko pokládáme pět až šest kousků. Postup opakujeme vždy se třemi kolečky najednou, když spotřebujeme všechnu čokoládu, měli bychom mít vyrobených cca 24 koleček. Medailonky necháme tuhnout asi 30 minut při pokojové teplotě. Uchováváme je proložené pečicím papírem v chladnější místnosti, vydrží nám až měsíc.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.