Čokoládové medailonky
30 min.
Ingredience
- 20gramůKandovaná pomerančová kůra
- 40gramůPistácie pražené
- 40gramůBrusinky sušené
- 280gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Alobalem, nebo pečicím papírem vyložíme plech. Na kousky velikosti pistácií a brusinek nakrájíme kandovanou pomerančovou kůru. Z tmavé, nebo mléčné rozehřáté temperované čokolády na plechu vytvoříme lžící hromádku, kterou opatrně zploštíme na kolečko o průměru 3,5 - 4 cm. Stejně utvoříme ještě dvě kolečka a pak všechna tři pečlivě a úhledně ozdobíme praženými solenými pistáciemi, kandovanou pomerančovou kůrou a sušenými brusinkami. Na jedno čokoládové kolečko pokládáme pět až šest kousků. Postup opakujeme vždy se třemi kolečky najednou, když spotřebujeme všechnu čokoládu, měli bychom mít vyrobených cca 24 koleček. Medailonky necháme tuhnout asi 30 minut při pokojové teplotě. Uchováváme je proložené pečicím papírem v chladnější místnosti, vydrží nám až měsíc.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.