Čokoládové mini muffiny s mokka polevou
30 min.
Ingredience
- 55gramůMáslo čerstvé
- 200gramůČokoláda hořká
- 2kusyVejce slepičí
- 75gramůCukr moučkový
- 85mililitrůKáva Espresso
- 145mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 25gramůKakao
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C, muffinovou formu vymastíme máslem. 55 g čokolády nalámeme na kousky a rozpustíme spolu s máslem ve vodní lázni. Do mísy dáme vejce, cukr, kakao a mouku a rozmixujeme. Poté vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Těsto přemístíme lžící do pekáčku a pečeme cca 15 min, dokud těsto není pevné na dotek.
- 2Mezitím připravíme mokka polevu.
- 3Zbytek čokolády nalámeme na kousky a spolu s kávou a 55 ml smetany pomalu ohřejeme na pánvičce. Povaříme cca 1-2 minuty a uchováme teplé.
- 4Hotové muffiny necháme cca 5 minut vychladnout. Do polevy vmícháme zbytek smetany a lžící ji rozdělíme na jednotlivé muffiny. Podáváme posypané kakaem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.