Čokoládové mouse
25 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůČokoláda bílá
- 50gramůCukr krupice
- 1kusMeduňka
- 50gramůČokoláda hořká
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Poté ušleháme šlehačku. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu.
- 2Žloutky vyšleháme s cukrem a rozpuštěnou čokoládou do hladké pěny. Pak opatrně přimícháme šlehačku a nakonec sníh z bílků.
- 3Hotové mousse naplníme do mísy a necháme přes noc v chladničce.
- 4Servírujeme pomocí velké lžíce na připravené talíře, zdobíme rozpuštěnou hořkou čokoládou a snítkou meduňky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.