Čokoládové noky
55 min.
Ingredience
- 400mililitrůMléko polotučné
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůCukr moučkový
- 40gramůDroždí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůČokoláda na vaření
- 30mililitrůVoda pitná
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 500gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
38 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do hrnku nalijeme vlažné mléko, přisypeme rozdrobené droždí, špetku cukru, zamícháme a necháme v teple vzejít kvásek.
- 2Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, žloutky, cukr, měkké máslo, nakonec přilijeme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme na teplém místě vykynout.
- 3Z těsta vykrajujeme noky, které následně smažíme v rozpáleném oleji do růžova. Čokoládu na vaření rozehřejeme s trochou vody, noky rozdělíme na talíře a polijeme rozpuštěnou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.