Čokoládové ořechy s nádivkou
70 min.
Ingredience
- Čokoládová poleva
- 250gramůČokoláda na vaření
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr moučkový
- 20lžicKakao
- Nádivka
- 1gramCukr moučkový
- 1gramMáslo čerstvé
- 70gramůOřechy vlašské
- 20gramůKakao
- Těsto
- 280gramůMouka bezlepková
- 1gramMáslo čerstvé
- 70gramůOřechy vlašské
- 1gramCukr moučkový
- 20gramůKakao
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
832 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
43 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ořechy: Ořechy nameleme a smícháme s máslem a cukrem do pěny. Do máslové směsi vmícháme kakao a mouku. Vzniklé těsto důkladně propracujeme, zabalíme do mikrotenového pytlíku a necháme v lednici odpočinout alespoň na 2 hodiny. Po této době těstem naplníme formičky ořechů a cukroví upečeme do růžova ve středně vyhřáté troubě.
- 2Pečené cukroví necháme 2 dny uležet. Po této době ořechy naplníme ořechovou nádivkou a pocákáme je čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni, kterou nastavíme lžící másla, lžící cukru a lžící kakaa. Cukroví podáváme jako moučník návštěvám o vánocích.
- 3Nádivka: Ořechy nameleme a smícháme je s moučkovým cukrem a máslem a kakaem. Krém vymícháme dohladka a před plněním cukroví ho necháme trochu ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.