Čokoládové ovocné fondue
25 min.
Ingredience
- Čokoládové fondue
- 250gramůČokoláda na vaření
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyJablka
- 2kusyHrušky
- 2kusyMandarinky
- 2kusyNektarinka
- 250gramůAnanas
- 20kusůDětské piškoty
- 100gramůVlašské ořechy
- 1kusBanány
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
32 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
9 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Omyté, oloupané ovoce: banán, mandarinky, ananas, nektarinky, hrušku a jablko pokrájíme na kousky. Plátky jablek a hrušek zbavíme jadřinců. Kousky ovoce podle druhu rozložíme do více misek. K ovoci přidáme vyloupané celé vlašské ořechy. Každému ještě připravíme misku s dětskými piškotami.
- 2V kastrólku na fondue rozehřejeme kousky čokolády na vaření, (čokoláda se nesmí vařit). Jakmile je rozehřátá, za stálého míchání přilijeme sladkou smetanu.
- 3Do horké čokolády namáčíme jednotlivé kousky ovoce napíchnuté na vidličky, namočené ovoce položíme případně na piškoty a hned je konzumujeme. Nebo můžeme namáčet do teplé čokolády i piškoty. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.