Čokoládové ovocné fondue

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
32 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
9 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté, oloupané ovoce: banán, mandarinky, ananas, nektarinky, hrušku a jablko pokrájíme na kousky. Plátky jablek a hrušek zbavíme jadřinců. Kousky ovoce podle druhu rozložíme do více misek. K ovoci přidáme vyloupané celé vlašské ořechy. Každému ještě připravíme misku s dětskými piškotami.
  • 2
    V kastrólku na fondue rozehřejeme kousky čokolády na vaření, (čokoláda se nesmí vařit). Jakmile je rozehřátá, za stálého míchání přilijeme sladkou smetanu.
  • 3
    Do horké čokolády namáčíme jednotlivé kousky ovoce napíchnuté na vidličky, namočené ovoce položíme případně na piškoty a hned je konzumujeme. Nebo můžeme namáčet do teplé čokolády i piškoty. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.