Čokoládové překvapení

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 280gramůČokoláda 70% kakao
    • 1lžičkaPomerančová kůra
    • 1lžičkaTresť pomerančová
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 0,5lžičkaOlej olivový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Vápník
11 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme a nalámeme 150g čokolády a rozehřejeme ji ve vodní lázni společně s olejem. Připravíme pekáč na muffiny či papírové košíčky a vytřeme je rozpuštěnou čokoládou, necháme vychladit v lednici a vytřeme druhou vrstvou tak, aby se nám vytvořil čokoládový košíček. Znovu je dáme vychladit.
  • 2
    Smetanu mezitím zahřejeme v rendlíku, přidáme pomerančovou kůru a zbylou čokoládu. Směs se nesmí vařit, proto ji odstavíme, jakmile začne jemně bublat a přidáme aroma. Pečlivě promícháme a necháme vychladnout.
  • 3
    Připravíme čokoládové košíčky a naplníme je vyšlehanou směsí. Poté je lze ozdobit dle představy. Uchováváme v chladném prostředí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.