Čokoládové překvapení II

30 min.
Finsko

Ingredience

    • 125gramůČokoláda na vaření
    • 3lžíceVoda pitná
    • 3kusyVejce slepičí
    • 3lžíceCukr moučkový
    • 1špetkaSůl
    • 4lžíceKoňak
    • 6lžicHrozinky
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
893 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
411 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrozinky zalijeme koňakem a necháme přes noc proležet. Rozlámanou čokoládu necháme rozpustit v horké vodní lázni a pak jí umícháme dohladka s vodou.
  • 2
    Cukr se žloutky utřeme do pěny a vmícháme do čokolády spolu s hrozinkami. Nádobu sejmeme z vodní lázně a obsah mícháme do úplného vychladnutí.
  • 3
    Bílky se solí našleháme do tuhého sněhu a vmícháme do čokoládového krému. Hotový krém rozdělíme do misek a necháme důkladně vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.