Čokoládové překvapení II
30 min.
Ingredience
- 125gramůČokoláda na vaření
- 3lžíceVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžíceCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 4lžíceKoňak
- 6lžicHrozinky
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
893 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
411 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky zalijeme koňakem a necháme přes noc proležet. Rozlámanou čokoládu necháme rozpustit v horké vodní lázni a pak jí umícháme dohladka s vodou.
- 2Cukr se žloutky utřeme do pěny a vmícháme do čokolády spolu s hrozinkami. Nádobu sejmeme z vodní lázně a obsah mícháme do úplného vychladnutí.
- 3Bílky se solí našleháme do tuhého sněhu a vmícháme do čokoládového krému. Hotový krém rozdělíme do misek a necháme důkladně vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.