Čokoládové řezy rozinkami a rumovou polevou
90 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 140gramůČokoláda hořká
- 80gramůRozinky tmavé
- 125gramůMouka pšeničná hrubá
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 150gramůMarmeláda malinová
- Na plech
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMáslo čerstvé
- Poleva
- 150gramůCukr moučkový
- 1lžíceVoda pitná
- 2lžíceRum
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
3 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a vanilku, třeme cca 20 minut. Poté vmícháme na jemno nasekané rozinky, nastrouhanou čokoládu, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- 2Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Rozdělíme na čtyři díly, dva z nich potřeme malinovou marmeládou, zbylými přiklopíme, povrch přelijeme rumovou polevou. Necháme ztuhnout a řezy nakrájíme, hotové vložíme do papírových košíčků a podáváme.
- 3Na polevu smícháme cukr s vroucí vodou a rumem, v míse třeme do zhoustnutí. Poleva musí být hladká a lesklá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.