Čokoládové řezy s polevou

85 min.
Česká republika

Ingredience

  • Poleva
  • Řezy
    • 20gramůMáslo čerstvé
    • 200gramůČokoláda hořká
    • 80mililitrůVoda pitná
    • 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 15gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 280gramůCukr krupice
    • 150gramůZakysaná smetana
    • 2kusyVejce slepičí
    • 25gramůTuk
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
4 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kovové misky nalámeme čokoládu, přidáme máslo, vložíme do horké vodní lázně a roztavíme, promícháme, naředíme vodou, odstavíme.
  • 2
    Do mísy vsypeme mouku, kypřicí prášek, cukr, promícháme, pomalu přilijeme čokoládovou směs, důkladně smícháme, přidáme zakysanou smetanu, vejce a vymícháme těsto. Hlubší plech vymažeme tukem, vlijeme těsto, uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 45 minut. Upečené těsto vyklopíme a necháme vychladnout.
  • 3
    Do kastrůlku vložíme nalámanou čokoládu, přilijeme vodu, na mírném ohni rozehřejeme. Přimícháme smetanu a kastrůlek odstavíme. Přidáme studené máslo, vymícháme polevu, nalijeme na těsto, rozetřeme a necháme ztuhnout.
  • 4
    Nakrájíme na řezy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 17. 11. 2015
Čokoládové řezy s polevou
Těsto je nadýchané, poleva na výbornou. I vypadají dobře. Dávám palec nahoru 🙂