Čokoládové řezy s polevou
85 min.
Ingredience
- Poleva
- 200gramůČokoláda hořká
- 80mililitrůVoda pitná
- 50gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůMáslo čerstvé
- Řezy
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200gramůČokoláda hořká
- 80mililitrůVoda pitná
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 280gramůCukr krupice
- 150gramůZakysaná smetana
- 2kusyVejce slepičí
- 25gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
4 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Do kovové misky nalámeme čokoládu, přidáme máslo, vložíme do horké vodní lázně a roztavíme, promícháme, naředíme vodou, odstavíme.
- 2Do mísy vsypeme mouku, kypřicí prášek, cukr, promícháme, pomalu přilijeme čokoládovou směs, důkladně smícháme, přidáme zakysanou smetanu, vejce a vymícháme těsto. Hlubší plech vymažeme tukem, vlijeme těsto, uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 45 minut. Upečené těsto vyklopíme a necháme vychladnout.
- 3Do kastrůlku vložíme nalámanou čokoládu, přilijeme vodu, na mírném ohni rozehřejeme. Přimícháme smetanu a kastrůlek odstavíme. Přidáme studené máslo, vymícháme polevu, nalijeme na těsto, rozetřeme a necháme ztuhnout.
- 4Nakrájíme na řezy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 17. 11. 2015
Čokoládové řezy s polevou
Těsto je nadýchané, poleva na výbornou. I vypadají dobře. Dávám palec nahoru 🙂