Čokoládové řezy se zmrzlinou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
51 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu nalámeme do kovové misky, vložíme do horké vodní lázně a necháme rozpustit. Postupně metlou zašleháme drcené oříšky, nalámané sušenky a měkké máslo. Hmotu nalijeme do obdélníkové formy a dáme zchladit. V horké smetaně rozpustíme vanilkový cukr, do chladnoucí smetany přimícháme žloutky a nalámanou čokoládu, přilijeme becherovku, přidáme měkké máslo a vymícháme hladký krém, který nalijeme do formy na ztuhlou čokoládovou hmotu a dáme do lednice.
  • 2
    Vanilkovou zmrzlinu necháme trochu změknout, vmícháme rum, mletý mák a dáme zamrazit.
  • 3
    Vychladlý dezert nakrájíme na kostky, upravíme na dezertní talířky, posypeme kakaem, doplníme kouskem zmrzliny a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.