Čokoládové řezy se zmrzlinou
40 min.
Ingredience
- Náplň
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 20mililitrůBecherovka
- 20gramůCukr vanilka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůČokoláda hořká
- 200gramůSmetana 16% (pochoutková)
- Řezy
- 40gramůČokoláda hořká
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSušenky Club - máslové
- 50gramůOřechy lískové
- 30gramůKakao
- Zmrzlina
- 100gramůZmrzlina vanilková
- 20mililitrůRum
- 30gramůMák mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
51 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu nalámeme do kovové misky, vložíme do horké vodní lázně a necháme rozpustit. Postupně metlou zašleháme drcené oříšky, nalámané sušenky a měkké máslo. Hmotu nalijeme do obdélníkové formy a dáme zchladit. V horké smetaně rozpustíme vanilkový cukr, do chladnoucí smetany přimícháme žloutky a nalámanou čokoládu, přilijeme becherovku, přidáme měkké máslo a vymícháme hladký krém, který nalijeme do formy na ztuhlou čokoládovou hmotu a dáme do lednice.
- 2Vanilkovou zmrzlinu necháme trochu změknout, vmícháme rum, mletý mák a dáme zamrazit.
- 3Vychladlý dezert nakrájíme na kostky, upravíme na dezertní talířky, posypeme kakaem, doplníme kouskem zmrzliny a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.