Čokoládové semifreddo
35 min.
Ingredience
- 36gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 170gramůCukr krupice
- 60gramůKakao - prášek
- 150gramůOřechy lískové
- 36mililitrůSherry brandy
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1185 ml smetany zahřejeme.
- 2Mezitím smícháme 170 g cukru krupice, kakao, sherry brandy, žloutky a celou vzniklou směs přelijeme horkou smetanou, dobře promícháme.
- 3Vzniklý krém dáme vařit, za stálého míchání a na mírném plameni necháme ztuhnut do hustšího krému, který se udrží na vařečce. Nesmí projít varem! Poté odstavíme a zakryté fólií necháme chladnout.
- 4Vaječné bílky ušleháme v tuhý sníh.
- 5Zbytek smetany ušleháme společně s moučkovým cukrem v tuhou šlehačku.
- 6Uvařený čokoládový krém vmícháme opatrně do šlehačky, poté přidáme ušlehaný sníh z bílků, velmi jemně vmícháme nasekané oříšky.
- 7Takto připravený krém nalijeme do formy na biskupský chlebíček o objemu 1500 ml. Formu předtím vyložíme alobalem. Vršek krému zakryjeme taktéž alobalem a dáme mrazit na 24 hodin do mrazničky.
- 8Před servírováním necháme 5 minut odstát, poté rozkrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.