Čokoládové semifreddo

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    185 ml smetany zahřejeme.
  • 2
    Mezitím smícháme 170 g cukru krupice, kakao, sherry brandy, žloutky a celou vzniklou směs přelijeme horkou smetanou, dobře promícháme.
  • 3
    Vzniklý krém dáme vařit, za stálého míchání a na mírném plameni necháme ztuhnut do hustšího krému, který se udrží na vařečce. Nesmí projít varem! Poté odstavíme a zakryté fólií necháme chladnout.
  • 4
    Vaječné bílky ušleháme v tuhý sníh.
  • 5
    Zbytek smetany ušleháme společně s moučkovým cukrem v tuhou šlehačku.
  • 6
    Uvařený čokoládový krém vmícháme opatrně do šlehačky, poté přidáme ušlehaný sníh z bílků, velmi jemně vmícháme nasekané oříšky.
  • 7
    Takto připravený krém nalijeme do formy na biskupský chlebíček o objemu 1500 ml. Formu předtím vyložíme alobalem. Vršek krému zakryjeme taktéž alobalem a dáme mrazit na 24 hodin do mrazničky.
  • 8
    Před servírováním necháme 5 minut odstát, poté rozkrájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.