Čokoládové špičky
45 min.
Ingredience
- Čokoládový krém
- 300mililitrůSmetana sladká
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 120gramůCukr moučkový
- 30gramůMouka polohrubá
- 200gramůČokoláda hořká
- 50gramůMáslo
- 1litrVoda pitná
- Těsto
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 120gramůMed včelí
- 100gramůMandle mleté
- 40gramůOřechy vlašské
- 30gramůMouka polohrubá
- 50gramůMáslo
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Příprava těsta: Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme rozpuštěný med a šleháme, dokud sníh nepřestane téct. Potom vmícháme mleté mandle a ořechy, mouku, rozpuštěné máslo a vše dobře propracujeme.
- 2Z těsta tvarujeme kolečka a na plechu vyloženém pečicím papírem je v mírně vyhřáté troubě zvolna upečeme.
- 3Na vychladlá kolečka nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s plechovou špičkou čokoládový krém.
- 4Příprava krému: Ve smetaně rozmícháme žloutky, cukr a mouku. Přidáme rozlámanou čokoládu a nádobu umístíme do horké vodní lázně. Za stálého šlehání směs ušleháme dohusta, odstavíme a dál šleháme do vychladnutí. Nakonec do krému vmícháme utřené máslo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.