Čokoládové špičky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava těsta: Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme rozpuštěný med a šleháme, dokud sníh nepřestane téct. Potom vmícháme mleté mandle a ořechy, mouku, rozpuštěné máslo a vše dobře propracujeme.
  • 2
    Z těsta tvarujeme kolečka a na plechu vyloženém pečicím papírem je v mírně vyhřáté troubě zvolna upečeme.
  • 3
    Na vychladlá kolečka nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s plechovou špičkou čokoládový krém.
  • 4
    Příprava krému: Ve smetaně rozmícháme žloutky, cukr a mouku. Přidáme rozlámanou čokoládu a nádobu umístíme do horké vodní lázně. Za stálého šlehání směs ušleháme dohusta, odstavíme a dál šleháme do vychladnutí. Nakonec do krému vmícháme utřené máslo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.