Čokoládové suflé
25 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 180gramůČokoláda hořká
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMartell cognac
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1kusCukr moučkový
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 6lžicCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1544 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
35 g
Sacharidy
301 g
Vláknina
3 g
Cukr
289 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 220C.
- 2Formičky nebo hrnečky vymažeme máslem, vysypeme cukrem a postavíme do pekáče vyloženého pečicím papírem.
- 3Čokoládu se smetanou rozpustíme ve vodní lázni. Odstavíme a postupně vmícháme žloutky a koňak. Všechny bílky a cukr vyšleháme do tuhého sněhu a pomalu vetřeme do čokoládové směsi.
- 4Formičky naplníme těsně pod okraj, postavíme do pekáčku a pečeme 8-10min až suflé vyběhne a povrch zpevní. Vyjmeme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.