Čokoládové suflé

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1544 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
35 g
Sacharidy
301 g
Vláknina
3 g
Cukr
289 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 220C.
  • 2
    Formičky nebo hrnečky vymažeme máslem, vysypeme cukrem a postavíme do pekáče vyloženého pečicím papírem.
  • 3
    Čokoládu se smetanou rozpustíme ve vodní lázni. Odstavíme a postupně vmícháme žloutky a koňak. Všechny bílky a cukr vyšleháme do tuhého sněhu a pomalu vetřeme do čokoládové směsi.
  • 4
    Formičky naplníme těsně pod okraj, postavíme do pekáčku a pečeme 8-10min až suflé vyběhne a povrch zpevní. Vyjmeme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.