Čokoládové uzlíčky
37 min.
Ingredience
- 115gramůOřechy lískové
- 2lžíceCukr moučkový
- 3lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 75gramůČokoláda hořká
- 3lžíceMed včelí
- 1šálekVoda pitná
- 4plátky Těsto filo
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Oříšky umeleme, přidáme k nim 1,5 lžíce moučkového cukru, likér a nastrouhanou čokoládu.
- 2Pláty těsta filo nakrájíme celkem na 24 stejných čtverců. Do středu každého čtverce položíme kousek připravené náplně, okraje těsta potřeme vodou a shrneme k sobě do tvaru uzlíčku. Těsto dobře přitiskneme.
- 3Uzlíčky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný máslem) a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia.
- 4Po upečení každý uzlík potřeme ohřátým medem a mírně poprášíme zbylým cukrem.
- 5Můžeme podávat horké i vychladlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.