Čokoládovo-jablečný koláč

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  • 2
    Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem, přimícháme koňak a necháme trochu zchladnout.
  • 3
    V misce ušleháme žloutky s cukrem a přimícháme je do zchladlé čokolády společně s nasekanými vlašskými ořechy.
  • 4
    V druhé míse ušleháme z bílků tuhý sníh a opatrně ho přimícháme do čokoládové směsi. Čokoládové těsto nalijeme do formy. Jablka omyjeme, očistíme, zbavíme jádřinců a překrojíme na poloviny. Poloviny jablek klademe navrch těsta.
  • 5
    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut. Po upečení koláč z trouby vyjmeme, necháme vychladnout, vyjmeme z formy a servírujeme. Sypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.