Čokoládovo-jablečný koláč
60 min.
Ingredience
- 90gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr třtinový
- 1lžíceMartell cognac
- 3kusyVejce slepičí
- 80gramůOřechy vlašské
- 4kusyJablka
- 1lžíceCukr moučkový
- 90gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- 2Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem, přimícháme koňak a necháme trochu zchladnout.
- 3V misce ušleháme žloutky s cukrem a přimícháme je do zchladlé čokolády společně s nasekanými vlašskými ořechy.
- 4V druhé míse ušleháme z bílků tuhý sníh a opatrně ho přimícháme do čokoládové směsi. Čokoládové těsto nalijeme do formy. Jablka omyjeme, očistíme, zbavíme jádřinců a překrojíme na poloviny. Poloviny jablek klademe navrch těsta.
- 5Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut. Po upečení koláč z trouby vyjmeme, necháme vychladnout, vyjmeme z formy a servírujeme. Sypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.