Čokoládovo-kávová bomba s pomerančovým likérem
65 min.
Ingredience
- 200gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůČokoláda hořká
- 1lžičkaTresť vanilková
- 120mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceKakao - prášek
- 3lžíceLikér pomerančový
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1kusPomeranče
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 170C.
- 2Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme moukou.
- 3Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Máslo s cukrem a vanilkou ušleháme metličkami do pěny. Postupně přišleháme vejce a poté mírně vychladlou čokoládu.
- 4Smícháme mouku a kypřicím práškem a kakaem a polovinu vetřeme do směsi. Přilijeme polovinu smetany, poté vmícháme zbylou mouku a smetanu spolu s likérem a nastrouhanou kůrou z pomeranče.
- 5Vlijeme do formy a pečeme asi 45min. Vychladnout necháme ve formě, poté vyklopíme a podáváme dozdobené dílky pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.