Čokoládovo-kávová bomba s pomerančovým likérem

65 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůCukr krupice
    • 3kusyVejce slepičí
    • 200gramůČokoláda hořká
    • 1lžičkaTresť vanilková
    • 120mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 2lžíceKakao - prášek
    • 3lžíceLikér pomerančový
    • 200gramůMáslo čerstvé
    • 1kusPomeranče
    • 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 170C.
  • 2
    Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme moukou.
  • 3
    Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Máslo s cukrem a vanilkou ušleháme metličkami do pěny. Postupně přišleháme vejce a poté mírně vychladlou čokoládu.
  • 4
    Smícháme mouku a kypřicím práškem a kakaem a polovinu vetřeme do směsi. Přilijeme polovinu smetany, poté vmícháme zbylou mouku a smetanu spolu s likérem a nastrouhanou kůrou z pomeranče.
  • 5
    Vlijeme do formy a pečeme asi 45min. Vychladnout necháme ve formě, poté vyklopíme a podáváme dozdobené dílky pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.