Čokoládovo-kávová pěna Barbajada

25 min.
Itálie

Ingredience

    • 20gramůCukr krupice
    • 20gramůKakao - prášek
    • 200mililitrůMléko plnotučné
    • 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 200mililitrůKáva turecká
    • 400mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kakao rozmícháme ve 3 lžících horké vody, když se rozpustí, přidáme cukr a ještě kapku horké vody. Vše šleháme tak dlouho, až se suroviny spojí.
  • 2
    Směs dáme vařit do hrnce, přilijeme černou kávu s mlékem a znovu šleháme. Když směs začne bublat, vznikne hustá pěna.
  • 3
    Pěnu nalijeme do sklenic a ozdobíme ušlehanou smetanou.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.