Čokoládovo-mandlové hvězdičky s citronovou glazurou
40 min.
Ingredience
- Glazura
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceVoda pitná
- 100gramůCukr moučkový
- Těsto
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCukr vanilka
- 125gramůMandle mleté
- 125gramůČokoláda hořká
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní ploše zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem, mletými mandlemi, nastrouhanou čokoládou, studeným nakrájeným máslem a celým vejcem. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme nejméně 1 hodinu v chladu. Těsto rozválíme na plát silný 3mm. Vykrájíme z něj hvězdičky, urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu. Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut - nesmí ztmavnout. Po upečení necháme vychladnout. V misce smícháme moučkový cukr s citronovou šťávou a vlažnou vodou na hladkou, nepříliš řídkou polevu. Vychladlé hvězdičky potřeme polevou a necháme zaschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.