Čokoládovo-mandlové hvězdičky s citronovou glazurou

40 min.
Evropa

Ingredience

  • Glazura
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 1lžíceVoda pitná
    • 100gramůCukr moučkový
  • Těsto
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pracovní ploše zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem, mletými mandlemi, nastrouhanou čokoládou, studeným nakrájeným máslem a celým vejcem. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme nejméně 1 hodinu v chladu. Těsto rozválíme na plát silný 3mm. Vykrájíme z něj hvězdičky, urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu. Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut - nesmí ztmavnout. Po upečení necháme vychladnout. V misce smícháme moučkový cukr s citronovou šťávou a vlažnou vodou na hladkou, nepříliš řídkou polevu. Vychladlé hvězdičky potřeme polevou a necháme zaschnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.