Čokoládovo-pomerančový krém

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400mililitrůDžus pomerančový
    • 1lžícePomerančová kůra
    • 3lžíceCukr moučkový
    • 3lžíceLikér pomerančový
    • 145mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 1hrstJahody zahradní
    • 145mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžíceMarantový škrob
    • 200gramůČokoláda 80%
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
28 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
570 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve vymícháme dohladka škrob z maranty třtinové se 3 lžícemi pomerančového džusu. Zbytek džusu povaříme cca 1 minutu společně s cukrem a pomerančovou kůrou. Všechen cukr se musí rozpustit.
  • 2
    Poté přidáme za stálého míchání škrobovou směs a vše necháme opět projít varem. Povaříme krátce, dokud hmota nezhoustne.
  • 3
    Přidáme na kousky nalámanou čokoládu, sejmeme ze sporáku a mícháme, dokud se nerozpustí. Přilijeme likér, směs zakryjeme pečicím papírem potřeným tukem a necháme 30 min chladnout.
  • 4
    Mezitím vyšleháme z obou druhů smetany hustou šlehačku a vychlazenou čokoládovou směs do ní opatrně vmícháme. Pěnu rozdělíme do servírovacích misek či pohárků a zakryté necháme 2 h chladit v lednici.
  • 5
    Vyjmeme 15 minut před podáváním, dozdobíme čerstvými jahodami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.