Čokoládovo-pomerančový krém
20 min.
Ingredience
- 400mililitrůDžus pomerančový
- 1lžícePomerančová kůra
- 3lžíceCukr moučkový
- 3lžíceLikér pomerančový
- 145mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1hrstJahody zahradní
- 145mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMarantový škrob
- 200gramůČokoláda 80%
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
28 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
570 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejprve vymícháme dohladka škrob z maranty třtinové se 3 lžícemi pomerančového džusu. Zbytek džusu povaříme cca 1 minutu společně s cukrem a pomerančovou kůrou. Všechen cukr se musí rozpustit.
- 2Poté přidáme za stálého míchání škrobovou směs a vše necháme opět projít varem. Povaříme krátce, dokud hmota nezhoustne.
- 3Přidáme na kousky nalámanou čokoládu, sejmeme ze sporáku a mícháme, dokud se nerozpustí. Přilijeme likér, směs zakryjeme pečicím papírem potřeným tukem a necháme 30 min chladnout.
- 4Mezitím vyšleháme z obou druhů smetany hustou šlehačku a vychlazenou čokoládovou směs do ní opatrně vmícháme. Pěnu rozdělíme do servírovacích misek či pohárků a zakryté necháme 2 h chladit v lednici.
- 5Vyjmeme 15 minut před podáváním, dozdobíme čerstvými jahodami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.