Čokoládový bochánek

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
35 g
Sacharidy
42 g
Cukr
21 g
Vápník
67 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech na pečení vložíme do trouby a rozpálíme ji na 200 °C. Misku na suflé zlehka vymažeme máslem. Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni.
  • 2
    Ve velké míse spolu utřeme žloutky a cukr. Rozmícháme kukuřičný škrob se lžící mléka. Poté zbytek mléka ohřejeme na pánvičce, přidáme rozmíchaný škrob a cca 1 minutu povaříme, dokud směs nezhoustne. Odstavíme, přidáme vejce, čokoládu, důkladně promícháme.
  • 3
    Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně zlehka zamícháme do směsi. Přemístíme těsto do zapékací misky, postavíme ji na plech a pečeme cca 35 minut. Těsto musí nakynout. Posypeme moučkovým cukrem a ihned teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.