Čokoládový chlebíček s mandlemi

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusVejce slepičí
    • 100gramůCukr krupice
    • 7gramůTresť vanilková
    • 130gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 4gramyKypřicí prášek do pečiva
    • 8gramůSkořice mletá
    • 50gramůČokoláda hořká
    • 100gramůMandle plátky
    • 25gramůTuk
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy rozklepneme vejce, přisypeme cukr, přidáme vanilkovou esenci a metlou vyšleháme do pěny. Do jiné mísy vsypeme mouku, mletou skořici, kypřící prášek a promícháme. Tmavou čokoládu nakrájíme nahrubo a spolu s mandlovými plátky přimícháme k moučné směsi. Přidáme vaječnou pěnu a vymícháme těsto. Plech potřeme tukem, z těsta vytvarujeme podlouhlý válec ve tvaru veky, položíme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C zhruba 25 minut.
  • 2
    Chlebíček vyjmeme, 10 minut necháme chladnout, poté nakrájíme šikmo na plátky jako veku, plátky vyskládáme zpět na plech, vrátíme do trouby a pečeme ještě 15 minut. V polovině pečení plátky jednou obrátíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.