Čokoládový chlebíček s mandlemi
60 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 7gramůTresť vanilková
- 130gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4gramyKypřicí prášek do pečiva
- 8gramůSkořice mletá
- 50gramůČokoláda hořká
- 100gramůMandle plátky
- 25gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme vejce, přisypeme cukr, přidáme vanilkovou esenci a metlou vyšleháme do pěny. Do jiné mísy vsypeme mouku, mletou skořici, kypřící prášek a promícháme. Tmavou čokoládu nakrájíme nahrubo a spolu s mandlovými plátky přimícháme k moučné směsi. Přidáme vaječnou pěnu a vymícháme těsto. Plech potřeme tukem, z těsta vytvarujeme podlouhlý válec ve tvaru veky, položíme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C zhruba 25 minut.
- 2Chlebíček vyjmeme, 10 minut necháme chladnout, poté nakrájíme šikmo na plátky jako veku, plátky vyskládáme zpět na plech, vrátíme do trouby a pečeme ještě 15 minut. V polovině pečení plátky jednou obrátíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.