Čokoládový creme brulée

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůPudink švestkový
    • 100gramůCukr krupice
    • 225gramůČokoláda 70% kakao
    • 8kusůVaječný žloutek slepičí
    • 1lžíceKakao
    • 1,1litrySmetana 33% (šlehačka)
    • 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
58 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestkový pudink nakrájíme na malé kostičky a ty rozdělíme do zapékacích formiček.
  • 2
    Ve velké nerezové míse zahříváme ve vodní lázni smetanu s cukrem, dokud se všechen nerozpustí. Přidáme na malé kousky nalámanou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Poté mísu sejmeme ze sporáku.
  • 3
    V další misce rozšleháme dohladka žloutky, přimícháme čokoládovou hmotu a kakao. Směs slijeme do nádobky s hubičkou a rozdělíme do formiček. Ty dáme do velké zapékací mísy, naplníme ji vodou do poloviny výšky formiček a pečeme při 150 °C cca 30 min, dokud krém neztuhne. Formičky vyjmeme z vody a necháme chladit v lednici minimálně 2 hodiny.
  • 4
    Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, vložíme do trouby a pod grilem necháme cukr zkaramelizovat. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.