Čokoládový creme brulée
60 min.
Ingredience
- 500gramůPudink švestkový
- 100gramůCukr krupice
- 225gramůČokoláda 70% kakao
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceKakao
- 1,1litrySmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
58 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Švestkový pudink nakrájíme na malé kostičky a ty rozdělíme do zapékacích formiček.
- 2Ve velké nerezové míse zahříváme ve vodní lázni smetanu s cukrem, dokud se všechen nerozpustí. Přidáme na malé kousky nalámanou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Poté mísu sejmeme ze sporáku.
- 3V další misce rozšleháme dohladka žloutky, přimícháme čokoládovou hmotu a kakao. Směs slijeme do nádobky s hubičkou a rozdělíme do formiček. Ty dáme do velké zapékací mísy, naplníme ji vodou do poloviny výšky formiček a pečeme při 150 °C cca 30 min, dokud krém neztuhne. Formičky vyjmeme z vody a necháme chladit v lednici minimálně 2 hodiny.
- 4Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, vložíme do trouby a pod grilem necháme cukr zkaramelizovat. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.