Čokoládový dezert s piškoty
25 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 120gramůČokoláda hořká
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1šálekKáva Espresso
- 200gramůPiškoty cukrářské
- 150gramůCukr moučkový
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1048 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
73 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
3 g
Cukr
70 g
Postup přípravy
- 1Nahřátou čokoládu utřeme s máslem, cukrem a žloutky do pěny.
- 2Piškoty namáčíme do silné černé kávy a klademe do skleněné mísy vrstvu piškotů a vrstvu krému. Vrchní vrstvu tvoří krém, který vidličkou ozdobně rozbrázdíme.
- 3Před podáváním ozdobíme dezert ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.