Čokoládový dezert se švestkami
35 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůŠvestky sušené
- 200mililitrůVíno bílé
- 3kusyŽelatina bílá plátky
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMartell cognac
- 1kusMáta
- 600mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůČokoláda mléčná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
47 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Švestky nakrájíme na kousky a marinujeme ve víně asi 20 minut. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni.
- 2Vejce se žloutky ušleháme ve vodní lázni do pěny, vmícháme čokoládu a rozpuštěnou želatinu. Do vychladlého krému vmícháme koňak a do polotuha ušlehanou smetanu. Nakonec přidáme několik švestek, nasekaných na jemno, zamícháme.
- 3Krémem naplníme formičky vypláchnuté studenou vodou a dáme chladit na 4 hodiny.
- 4Potom formičky krátce vložíme do horké vody, krém vyklopíme na talířky. Každou porci ozdobíme švestkami, vínem a snítkou máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.