Čokoládový dezert se švestkami

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
47 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky nakrájíme na kousky a marinujeme ve víně asi 20 minut. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni.
  • 2
    Vejce se žloutky ušleháme ve vodní lázni do pěny, vmícháme čokoládu a rozpuštěnou želatinu. Do vychladlého krému vmícháme koňak a do polotuha ušlehanou smetanu. Nakonec přidáme několik švestek, nasekaných na jemno, zamícháme.
  • 3
    Krémem naplníme formičky vypláchnuté studenou vodou a dáme chladit na 4 hodiny.
  • 4
    Potom formičky krátce vložíme do horké vody, krém vyklopíme na talířky. Každou porci ozdobíme švestkami, vínem a snítkou máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.