Čokoládový dezert se zmrzlinou

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 50gramůČokoláda bílá
    • 80gramůMléko polotučné
    • 15gramůŽelatina
    • 120gramůZmrzlina čokoládová
    • 60gramůCukr moučkový
    • 50gramůČokoláda hořká
    • 50gramůČokoláda mléčná
    • 120gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 80gramůPoleva čokoládová
    • 6kusůVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
41 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
565 mg
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Želatinu rozpustíme v teplém mléce, ve vodní lázni rozpustíme tmavou čokoládu, smetanu vyšleháme. Do kovové misky nasypeme třetinu cukru, přidáme dva žloutky a v horké vodní lázni vyšleháme do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu, třetinu želatiny s mlékem, důkladně promícháme a postupně zašleháme třetinu šlehačky. Vzniklým krémem naplníme čtyři malé formičky a dáme do lednice ztuhnout. Tento postup opakujeme s každou barvou čokolády.
  • 2
    Všechny tři barvy ztuhlého krému navrstvíme na sebe, zalijeme čokoládovou polevou, upravíme na dezertní talířky a doplníme kopečkem čokoládové zmrzliny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.