Čokoládový dezert se zmrzlinou
50 min.
Ingredience
- 50gramůČokoláda bílá
- 80gramůMléko polotučné
- 15gramůŽelatina
- 120gramůZmrzlina čokoládová
- 60gramůCukr moučkový
- 50gramůČokoláda hořká
- 50gramůČokoláda mléčná
- 120gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 80gramůPoleva čokoládová
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
41 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
565 mg
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Želatinu rozpustíme v teplém mléce, ve vodní lázni rozpustíme tmavou čokoládu, smetanu vyšleháme. Do kovové misky nasypeme třetinu cukru, přidáme dva žloutky a v horké vodní lázni vyšleháme do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu, třetinu želatiny s mlékem, důkladně promícháme a postupně zašleháme třetinu šlehačky. Vzniklým krémem naplníme čtyři malé formičky a dáme do lednice ztuhnout. Tento postup opakujeme s každou barvou čokolády.
- 2Všechny tři barvy ztuhlého krému navrstvíme na sebe, zalijeme čokoládovou polevou, upravíme na dezertní talířky a doplníme kopečkem čokoládové zmrzliny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.