Čokoládový dort bez mouky
75 min.
Ingredience
- Čokoládová poleva
- 175gramůČokoláda hořká
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMléko plnotučné
- 2lžíceSirup Golden
- 175gramůČokoláda hořká
- 30gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 250mililitrůSmetana 6% (do kávy)
- 8kusůVejce slepičí
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
40 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu dáme do hrnce se silným dnem, zahříváme na mírném ohni. Přidáme máslo, cukr, kávovou smetanu a mícháme, dokud se směs nerozpustí a nespojí. Přilijeme jí do rozšlehaných vajec a dobře promícháme.
- 2Těsto nalijeme do rozevírací dortové formy o průměru 23 cm, vymazané máslem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut.
- 3Hotový dort vyjmeme a necháme zcela vychladnout. Odstraníme postranní kruh, dort zabalíme a dáme do lednice. Chladíme nejméně 6 hodin.
- 4Čokoládovou polevu si připravíme z kousků čokolády a másla. Zahříváme v hrnci, až se rozpustí, potom hrnec odstavíme a vmícháme mléko a sirup.
- 5Na tác dáme pergamen, na něj dáme dort a potřeme ho ještě teplou polevou, potom odstraníme papír.
- 6Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku, vložíme jí do cukrářského sáčku se středně širokým hvězdicovým nástavcem a nastříkáme na okraji dortu ozdobný lem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.