Čokoládový dort s bílou polevou
70 min.
Ingredience
- 4lžíceCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůCukr krupice
- 150gramůČokoláda hořká
- 80gramůČokoláda bílá
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 20mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
36 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Deset minut šleháme vejce, cukr krupici. Přidáme mouku. Formu na dort vymažeme a vyložíme pečícím papírem. Těsto nalijeme do formy a pečeme čtyřicet minut. Po dalších deseti minutách dort vyklopíme a necháme ho vychladnout.
- 2Smetanu přivedeme k varu, přidáme tmavou čokoládu, mícháme, až se rozehřeje. Poté směs odstavíme a mícháme do zhoustnutí. Korpus rozpůlíme a obě vrstvy spojíme čokoládovou směsí dohromady.
- 3Bílou čokoládu a máslo rozpustíme ve vodní lázni, přidáme mléko a cukr a šleháme do vychladnutí. Polevou přelijeme dort a rozetřeme ji i po bocích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.