Čokoládový dort s bílou polevou

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 4lžíceCukr moučkový
    • 4kusyVejce slepičí
    • 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 100gramůCukr krupice
    • 150gramůČokoláda hořká
    • 80gramůČokoláda bílá
    • 1lžíceMáslo čerstvé
    • 20mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
36 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Deset minut šleháme vejce, cukr krupici. Přidáme mouku. Formu na dort vymažeme a vyložíme pečícím papírem. Těsto nalijeme do formy a pečeme čtyřicet minut. Po dalších deseti minutách dort vyklopíme a necháme ho vychladnout.
  • 2
    Smetanu přivedeme k varu, přidáme tmavou čokoládu, mícháme, až se rozehřeje. Poté směs odstavíme a mícháme do zhoustnutí. Korpus rozpůlíme a obě vrstvy spojíme čokoládovou směsí dohromady.
  • 3
    Bílou čokoládu a máslo rozpustíme ve vodní lázni, přidáme mléko a cukr a šleháme do vychladnutí. Polevou přelijeme dort a rozetřeme ji i po bocích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.