Čokoládový dort s ganache

73 min.
Evropa

Ingredience

    • 6kusůVejce slepičí
    • 390gramůMáslo čerstvé
    • 560gramůCukr krupice
    • 4lžíceKáva instantní
    • 3lžíceVoda pitná
    • 230gramůMouka polohrubá
    • 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 115gramůKakao - prášek
    • 15lžičekSkořice mletá
    • 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 350gramůČokoláda mléčná
    • 40mililitrůSirup javorový
    • 250mililitrůMléko - podmáslí
    • 3lžičkyTresť vanilková
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
891 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
50 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
7 g
Cukr
78 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kulatou formu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Smícháme 370 g másla, cukr, vanilkový extrakt a postupně i vejce, dokud nevznikne hustá hmota.
  • 2
    Smícháme mouku, prášek do pečiva, kakao, 1 lžičku skořice a polovinu směsi z podmáslí, horké vody a 3 lžic kávy. Vše smícháme s vaječnou hmotou a druhou polovinou sypké směsi a zpracujeme těsto. Těsto pečeme ve formě v troubě asi padesát pět minut na 180 stupních C. Dort necháváme vychladnout.
  • 3
    Připravíme granache směsí smetany, zbytku skořice a kávy a po několika minutách vaření přidáme 200 g nastrouhané čokolády. Zamícháme, rozpuštěné necháme vychladnout a směsí potřeme vršek dortu.
  • 4
    Ještě ve vodní lázni smícháme 150 g nasekané čokolády, 2 lžíce másla a javorový sirup. Směs necháme trochu vychladnout a potřeme jí vršek dortu. Poté dort vrátíme do ledničky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.