Čokoládový dort s jahodami a oříšky

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
62 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
15 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve smícháme 115 g strouhaných oříšků, škrob a přibližně polovinu cukru. Z bílků utvoříme sníh a opatrně do něj našleháme zbytek cukru. Obě směsi pak promícháme.
  • 2
    Sněhovou směs vložíme do zdobicího sáčku a vyznačíme jím na pečicím papíře okraje o hraně asi deset cm, pak vyplníme prostředek. Takové čtverce uděláme tři.
  • 3
    Pečeme je v troubě asi padesát minut při 120 stupních C.
  • 4
    Pak smícháme ještě máslo, 160 g rozpuštěné čokolády, cukr, smetanu, koňak a zbytek nastrouhaných oříšků. Směs šleháme do zhoustnutí, až vznikne náplň.
  • 5
    Ve vodní lázni rozpustíme ještě zbytek čokolády a olej a směs použijeme jako polevu.
  • 6
    Na tác položíme pěnový korpus a pomažeme ho polovinou náplně, na tu položíme další korpus a ten pomažeme druhou polovinou náplně. Navrch položíme poslední korpus. Dort přelijeme polevou a servírujeme ho nakrájený na kousky s jahodami a šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.