Čokoládový dort s jahodami a oříšky
85 min.
Ingredience
- 2šálkyCukr moučkový
- 235gramůOřechy lískové
- 2lžíceMarantový škrob
- 225gramůMáslo čerstvé
- 210gramůČokoláda hořká
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 40mililitrůKoňak vaječný
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 6kusůVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 500gramůJahody zahradní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
62 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
15 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Nejprve smícháme 115 g strouhaných oříšků, škrob a přibližně polovinu cukru. Z bílků utvoříme sníh a opatrně do něj našleháme zbytek cukru. Obě směsi pak promícháme.
- 2Sněhovou směs vložíme do zdobicího sáčku a vyznačíme jím na pečicím papíře okraje o hraně asi deset cm, pak vyplníme prostředek. Takové čtverce uděláme tři.
- 3Pečeme je v troubě asi padesát minut při 120 stupních C.
- 4Pak smícháme ještě máslo, 160 g rozpuštěné čokolády, cukr, smetanu, koňak a zbytek nastrouhaných oříšků. Směs šleháme do zhoustnutí, až vznikne náplň.
- 5Ve vodní lázni rozpustíme ještě zbytek čokolády a olej a směs použijeme jako polevu.
- 6Na tác položíme pěnový korpus a pomažeme ho polovinou náplně, na tu položíme další korpus a ten pomažeme druhou polovinou náplně. Navrch položíme poslední korpus. Dort přelijeme polevou a servírujeme ho nakrájený na kousky s jahodami a šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.