Čokoládový dort s kandovanou pomerančovou kůrou

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůKandovaná pomerančová kůra
    • 4lžíceKakao - prášek
    • 350gramůLinecké (křehké) těsto
    • 2lžíceLikér pomerančový
    • 10gramůMáslo čerstvé
    • 150gramůČokoláda hořká
    • 6kusůVejce slepičí
    • 3lžíceDžem meruňkový
    • 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 2
    Křehké těsto rozválíme na tenký plát a vyložíme jím vymazanou dortovou formu. Zakryjeme pečícím papírem a korpus pečeme asi 15minut. Po 10ti minutách odstraníme papír, aby těsto získalo zlatožlutou barvu.
  • 3
    Na čokoládovou pěnu rozpustíme ve vodní lázni na kousky nalámanou čokoládu se 4 lžícemi vody a odstavíme. Rozklepneme vejce a žloutky metličkou vmícháme do čokolády. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a cukru, vše důkladně ale zlehka promícháme a vložíme na 2hodiny do lednice.
  • 4
    Meruňkový džem smícháme s pomerančovým likérem, korpus směsí potřeme a posypeme najemno nasekanou pomerančovou kůrou. Naneseme vychlazený čokoládový krém, uhladíme, dozdobíme kousky pomerančové kůry a posypeme kakaem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.