Čokoládový dort s kandovanou pomerančovou kůrou
45 min.
Ingredience
- 200gramůKandovaná pomerančová kůra
- 4lžíceKakao - prášek
- 350gramůLinecké (křehké) těsto
- 2lžíceLikér pomerančový
- 10gramůMáslo čerstvé
- 150gramůČokoláda hořká
- 6kusůVejce slepičí
- 3lžíceDžem meruňkový
- 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C.
- 2Křehké těsto rozválíme na tenký plát a vyložíme jím vymazanou dortovou formu. Zakryjeme pečícím papírem a korpus pečeme asi 15minut. Po 10ti minutách odstraníme papír, aby těsto získalo zlatožlutou barvu.
- 3Na čokoládovou pěnu rozpustíme ve vodní lázni na kousky nalámanou čokoládu se 4 lžícemi vody a odstavíme. Rozklepneme vejce a žloutky metličkou vmícháme do čokolády. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a cukru, vše důkladně ale zlehka promícháme a vložíme na 2hodiny do lednice.
- 4Meruňkový džem smícháme s pomerančovým likérem, korpus směsí potřeme a posypeme najemno nasekanou pomerančovou kůrou. Naneseme vychlazený čokoládový krém, uhladíme, dozdobíme kousky pomerančové kůry a posypeme kakaem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.