Čokoládový dort s karamelem

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 6kusůVejce slepičí
    • 300gramůCukr moučkový
    • 25gramůKakao
    • 150gramůČokoláda hořká
    • 5decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
875 mg
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme, žloutky oddělíme od bílků. Žloutky ušleháme s polovinou cukru, přimícháme kakaový prášek a ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, ten postupně vmícháme do čokoládové směsi.
  • 2
    Vymažeme dortovou formu, směs do ní nalijeme a pečeme přibližně 35 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů. Upečený dort necháme vychladnout, povrch ozdobíme karamelem.
  • 3
    Karamel na polevu si připravíme v pánvi, kde rozpustíme zbylou polovinu cukru. Pánví průběžně třeseme, aby se cukr rovnoměrně zahříval. Přivedeme ho do varu a mícháme, dokud nemá zlatavý nádech. Pak karamel nalijeme na mastný papír, necháme vychladnout, po ztuhnutí nasekáme na kousky, které zapícháme do korpusu dortu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.