Čokoládový dort s karamelem
55 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 300gramůCukr moučkový
- 25gramůKakao
- 150gramůČokoláda hořká
- 5decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
875 mg
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme, žloutky oddělíme od bílků. Žloutky ušleháme s polovinou cukru, přimícháme kakaový prášek a ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, ten postupně vmícháme do čokoládové směsi.
- 2Vymažeme dortovou formu, směs do ní nalijeme a pečeme přibližně 35 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů. Upečený dort necháme vychladnout, povrch ozdobíme karamelem.
- 3Karamel na polevu si připravíme v pánvi, kde rozpustíme zbylou polovinu cukru. Pánví průběžně třeseme, aby se cukr rovnoměrně zahříval. Přivedeme ho do varu a mícháme, dokud nemá zlatavý nádech. Pak karamel nalijeme na mastný papír, necháme vychladnout, po ztuhnutí nasekáme na kousky, které zapícháme do korpusu dortu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.