Čokoládový dort s kávou

65 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyVejce slepičí
    • 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
    • 4lžíceKakao - prášek
    • 100gramůCukr krupice
    • 2lžíceSirup Golden
    • 150mililitrůOlej kukuřičný
    • 150mililitrůMléko plnotučné
    • 1lžičkaKáva instantní
    • 20mililitrůVoda pitná
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 50gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
36 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme mouku, kypřicí prášek, kakao, cukr, vejce, sirup, olej a mléko. Vypracujeme těsto, rozdělíme ho do 3 kulatých vymazaných forem.
  • 2
    Pečeme 40 minut v předehřáté troubě, 5 minut je necháme stát, poté je vyklopíme.
  • 3
    Smícháme kávu s vroucí vodou, smetanu, cukr moučku a směs ušleháme. Polovinou náplně spojíme všechny vrstvy, druhou polovinou namažeme stěny a vršek dortu. Čokoládu nastrouháme na hoblinky a nadrobíme je na boky a vršek dortu.
  • 4
    Dort můžeme podávat okamžitě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.