Čokoládový dort s kávou
65 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 4lžíceKakao - prášek
- 100gramůCukr krupice
- 2lžíceSirup Golden
- 150mililitrůOlej kukuřičný
- 150mililitrůMléko plnotučné
- 1lžičkaKáva instantní
- 20mililitrůVoda pitná
- 2lžíceCukr moučkový
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
36 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku, kypřicí prášek, kakao, cukr, vejce, sirup, olej a mléko. Vypracujeme těsto, rozdělíme ho do 3 kulatých vymazaných forem.
- 2Pečeme 40 minut v předehřáté troubě, 5 minut je necháme stát, poté je vyklopíme.
- 3Smícháme kávu s vroucí vodou, smetanu, cukr moučku a směs ušleháme. Polovinou náplně spojíme všechny vrstvy, druhou polovinou namažeme stěny a vršek dortu. Čokoládu nastrouháme na hoblinky a nadrobíme je na boky a vršek dortu.
- 4Dort můžeme podávat okamžitě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.