Čokoládový dort s malinovým přelivem

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu na vaření nalámeme na malé kousky, umeleme lískové oříšky, rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
  • 2
    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem, odstavíme, vmícháme žloutky, mouku, pískový cukr, oříšky, prášek do pečiva a brandy. Do čokoládové směsi pak opatrně vmícháme ušlehaný bílkový sníh. Vše nalijeme do máslem vymazané a pomoučněné dortové formy o průměru 20 cm, vložíme do trouby, předehřáté na 190 °C. Pečeme 40 - 45 minut, až se korpus začne odlepovat od stěn formy.
  • 3
    Během pečení připravíme malinový přeliv. Do mixeru vložíme maliny, citronovou šťávu a moučkový cukr, vše dohladka umixujeme, přecedíme. V případě, že je přeliv příliš hustý, přidáme trochu vody.
  • 4
    Upečený korpus vyklopíme a nakrájíme na osm dílků.
  • 5
    Dort servírujeme přelitý rozmixovanými malinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.