Čokoládový dort s malinovým přelivem
75 min.
Ingredience
- 200gramůČokoláda na vaření
- 4lžíceOřechy lískové
- 5kusůVejce slepičí
- 6lžicCukr krupice
- 6lžicMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 3lžíceBrandy
- 125gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMaliny
- 2lžíceCukr moučkový
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu na vaření nalámeme na malé kousky, umeleme lískové oříšky, rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
- 2Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem, odstavíme, vmícháme žloutky, mouku, pískový cukr, oříšky, prášek do pečiva a brandy. Do čokoládové směsi pak opatrně vmícháme ušlehaný bílkový sníh. Vše nalijeme do máslem vymazané a pomoučněné dortové formy o průměru 20 cm, vložíme do trouby, předehřáté na 190 °C. Pečeme 40 - 45 minut, až se korpus začne odlepovat od stěn formy.
- 3Během pečení připravíme malinový přeliv. Do mixeru vložíme maliny, citronovou šťávu a moučkový cukr, vše dohladka umixujeme, přecedíme. V případě, že je přeliv příliš hustý, přidáme trochu vody.
- 4Upečený korpus vyklopíme a nakrájíme na osm dílků.
- 5Dort servírujeme přelitý rozmixovanými malinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.