Čokoládový dort s pomerančem

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůČokoláda hořká
    • 1lžičkaSoda jedlá
    • 5kusůVejce slepičí
    • 250gramůMáslo čerstvé
    • 400gramůCukr třtinový
    • 225mililitrůVoda pitná
    • 2lžičkyPomerančová kůra
    • 300gramůCukr krupice
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 125mililitrůMléko - podmáslí
    • 250gramůSamokypřicí mouka
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
34 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
2 g
Cukr
91 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme se sodou, čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Utřeme spolu máslo, cukr třtinový a po jednom-tři vejce, přidáme čokoládu, lžičku nasekané pomerančové kůry a podmáslí s vroucí vodou.
  • 2
    Vypracujeme těsto, dáme ho do dvou vymazaných forem s pečícím papírem a pečeme je 30 minut v předehřáté troubě. 5 minut je necháme chladnout, pak je vyklopíme.
  • 3
    Smícháme si cukr krupici, dva bílky, citronovou šťávu a necháme je rozpustit se ve vodní lázni. Pak je odstavíme a šleháme do vychladnutí.
  • 4
    Na jednu vrstvu dortu natřeme půl krému a přiklopíme ji druhým korpusem. Zbytek krému natřeme na povrch a strany dortu a dort ozdobíme zbytkem pomerančové kůry.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.