Čokoládový dort s pomerančem
60 min.
Ingredience
- 100gramůČokoláda hořká
- 1lžičkaSoda jedlá
- 5kusůVejce slepičí
- 250gramůMáslo čerstvé
- 400gramůCukr třtinový
- 225mililitrůVoda pitná
- 2lžičkyPomerančová kůra
- 300gramůCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 125mililitrůMléko - podmáslí
- 250gramůSamokypřicí mouka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
34 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
2 g
Cukr
91 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se sodou, čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Utřeme spolu máslo, cukr třtinový a po jednom-tři vejce, přidáme čokoládu, lžičku nasekané pomerančové kůry a podmáslí s vroucí vodou.
- 2Vypracujeme těsto, dáme ho do dvou vymazaných forem s pečícím papírem a pečeme je 30 minut v předehřáté troubě. 5 minut je necháme chladnout, pak je vyklopíme.
- 3Smícháme si cukr krupici, dva bílky, citronovou šťávu a necháme je rozpustit se ve vodní lázni. Pak je odstavíme a šleháme do vychladnutí.
- 4Na jednu vrstvu dortu natřeme půl krému a přiklopíme ji druhým korpusem. Zbytek krému natřeme na povrch a strany dortu a dort ozdobíme zbytkem pomerančové kůry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.