Čokoládový dort se žužu

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
30 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
5 g
Cukr
68 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku rozpustíme 120 g másla nebo margarínu. Odstavíme z plotny a přimícháme nasekané ořechy, drobky sušenek a hnědý cukr. Dvě dortové formy o průměru 23 cm vyložíme papírem na pečení a vymastíme trochou másla. Připravenou hmotu rozdělíme do těchto dvou dortových forem.
  • 2
    V míse utřeme mouku, cukr krupici, kakao, prášek do pečiva, vejce a zbytek másla. Můžeme použít šlehač. Těsto opět rozdělíme do forem a rozetřeme.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut. Po upečení ihned dorty vyklopíme na mřížku a stáhneme papír. Jeden z korpusů dáme ještě horký na podnos ořechovou stranou nahoru a posypeme ho kousky žužu. Ihned ho přiklopíme druhým dílem, ořechovou stranou nahoru tak, aby se žužu ihned rozpustilo.
  • 4
    Do dortu zapíchneme špejli, aby vrchní díl neklouzal. Necháme vychladnout, pak ho dáme do lednice, aby zcela ztuhl.
  • 5
    Z dortu vyndáme špejli, potřeme ho polevou navrchu i po stranách. Před podáváním necháme znovu ztuhnout.
  • 6
    Čokoládová poleva: ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, máslo a vodu. Mícháme, až se vše rozpustí a spojí. Odstavíme, necháme vychladnout na pokojovou teplotu a přidáme cukr. Mícháme, aby byla poleva hustá a dobře se roztírala.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.