Čokoládový dort sendvič

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 170gramůCukr krupice
    • 2kusyVejce slepičí
    • 0,5lžičkaSoda jedlá
    • 45gramůKakao - prášek
    • 250gramůZakysaná smetana
    • 125mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
    • 125gramůMáslo čerstvé
    • 125gramůSamokypřicí mouka
    • 60gramůČokoláda 80%
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
34 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse vymícháme mouku, kakaový prášek, sodu bicarbonu, cukr, máslo, zakysanou smetanu a vejce do hladké směsi.
  • 2
    Dortovou formu vymažeme a vyložíme pečicím papírem, přemístíme do ní těsto a pečeme 30 minut. Korpus necháme 5 minut ve formě odpočinout, poté vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
  • 3
    Korpus podélně rozřízneme a jeho jednu polovinu potřeme ušlehanou šlehačkou. Přiklopíme druhou polovinou.
  • 4
    Připravíme si polevu. Nastrouhanou čokoládu rozpustíme na mírném ohni nebo ve vodní lázni. Necháme ji trochu vychladnout a potřeme jí vrchní část dortu. Po ztuhnutí nakrájíme a podáváme. Můžeme dozdobit např. čerstvými jahodami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.