Čokoládový dort z bílků
80 min.
Ingredience
- Dort
- 70gramůMáslo čerstvé
- 140gramůCukr krupice
- 140gramůČokoláda hořká
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- 140gramůMouka pšeničná hrubá
- Krém
- 140gramůCukr krupice
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 2lžíceMléko polotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
22 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Dort:
- 2Čokoládu necháme změknout a utřeme s máslem do pěny.
- 3Ušleháme sníh z bílků, postupně do něj zašleháváme cukr a nakonec mouku. Smícháme s utřeným máslem a vlijeme do předem vymaštěné formy.
- 4Pečeme pozvolna asi 45 minut, po upečení necháme korpus vychladnout.
- 5Pak rozkrojíme a naplníme vanilkovým krémem.
- 7Krém:
- 8Utřeme do pěny žloutky s cukrem, přidáme vanilkový cukr a mléko. Tuto směs za stálého míchání rozehřeme na plameni, ale nesmí se vařit. Přelijeme do jiné nádobky a necháme vychladnout.
- 9V jiné misce utřeme máslo a k němu pridáme vychladlou směs.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.