Čokoládový dort z bílků

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
22 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dort:
  • 2
    Čokoládu necháme změknout a utřeme s máslem do pěny.
  • 3
    Ušleháme sníh z bílků, postupně do něj zašleháváme cukr a nakonec mouku. Smícháme s utřeným máslem a vlijeme do předem vymaštěné formy.
  • 4
    Pečeme pozvolna asi 45 minut, po upečení necháme korpus vychladnout.
  • 5
    Pak rozkrojíme a naplníme vanilkovým krémem.
  • 7
    Krém:
  • 8
    Utřeme do pěny žloutky s cukrem, přidáme vanilkový cukr a mléko. Tuto směs za stálého míchání rozehřeme na plameni, ale nesmí se vařit. Přelijeme do jiné nádobky a necháme vychladnout.
  • 9
    V jiné misce utřeme máslo a k němu pridáme vychladlou směs.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.