Čokoládový fondán
40 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusBanány
- 200gramůCukr krupice
- 180gramůMáslo čerstvé
- 100gramůKakao - prášek
- 200gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
35 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
7 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C.
- 2Formičky dvakrát vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme kakaem. Zbytek másla s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. Vejce a žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a poté k nim zlehka zašleháme rozpuštěnou čokoládu a mouku. Hmotu rozdělíme do formiček a pečeme cca 8-10min. Hotové vyklopíme, dozdobíme zmrzlinou a čerstvým ovocem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.