Čokoládový kokosový dort
75 min.
Ingredience
- Krém
- 120gramůCukr třtinový
- 120gramůMáslo čerstvé
- 60gramůČokoláda hořká
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 225gramůOřechy vlašské
- 250mililitrůMléko zahuštěné neslazené Tatra
- 1lžíceKakao - prášek
- 60gramůČokoláda hořká
- 225gramůMouka polohrubá
- 300gramůCukr krupice
- 120gramůMáslo čerstvé
- 100gramůKokos sušený
- 3kusyVejce slepičí
- 300mililitrůMléko - podmáslí
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1122 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
77 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
6 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Ve větší míse smícháme cukr, vejce, mouku, podmáslí, kypřící prášek a máslo. Postupně přilijeme rozpuštěnou čokoládu a vše třeme šlehačem, nakonec přidáme nastrouhaný kokos.
- 2Těsto rozetřeme do dvou dortových forem o průměru 23 cm, které vymastíme a vysypeme kakaem v prášku. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 35 minut. Hotové korpusy necháme 10 minut vychladnout, potom je vyklopíme na mřížky a necháme zcela vychladnout. Mezitím si připravíme ořechový krém:
- 3Ve větším teflonovém hrnci na mírném ohni zahříváme za stálého míchání neslazené kondenzované mléko, cukr, máslo, čokoládu a žloutky. Odstavíme z plotny a přidáme nasekané ořechy. Promícháme a necháme trochu vychladnout.
- 4Dorty vodorovně prořízneme na dva pláty, jeden plát položíme na plochý podnos a potřeme ho polovinou krému, zakryjeme dalším plátem, ten potřeme ušlehanou šlehačkou, přiklopíme dalším plátem, ten potřeme krémem, přiklopíme posledním plátem a na něj rozetřeme zbytek šlehačky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.