Čokoládový koláč
65 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 170gramůMouka polohrubá
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůCukr krupice
- 1lžíceCukr moučkový
- 125gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme čokoládu, kterou nastrouháme nahrubo. Rozetřeme vejce s cukrem..cca 10minut, poté přidáme nastrouhanou čokoládu, 150g mouky a nakonec opatrně vmícháme smetanu.
- 2Troubu předehřejeme na 190C.
- 3Otevírací formu vymažeme, vysypeme moukou a vlijeme směs. Pečeme asi 40minut tak, aby koláč uprostřed zůstal vláčný.
- 4Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout a před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.