Čokoládový koláč s chilli a pomerančovým sorbetem
75 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 300gramůČokoláda na vaření
- 250gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůOřechy vlašské
- 1kusChilli paprička
- 300mililitrůVoda pitná
- Pomerančový sorbet s badyánem [53490]
- 1kusBadyán
- 200gramůCukr krupice
- 100gramůPomerančová kůra
- 400mililitrůPomerančová šťáva
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Pomerančový sorbet s badyánem [53490]:
- 2Nejdříve si dáme do hrnce vodu a cukr a vaříme 15 minut. Poté přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme badyán a opět přivedeme k varu. Hned odstavíme a necháme vychladnout. Nakonec přecedíme a přimícháme na proužky nakrájenou pomerančovou kůru. Dáme do strojku na zmrzlinu a strojek zapneme.
- 3Koláč: Připravíme si vodní lázeň, ve které si rozehřejeme čokoládu s máslem. Poté odstavíme a vmícháme do ní cukr, pak vejce a nakonec mouku s práškem do pečiva, ořechy a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Těsto dáme na plech, do kterého jsme dali pečící papír a pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Podáváme se lžící pomerančového sorbetu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.